Kadirov szerint kis hatású atombombát kellene bevetni Ukrajnában

háború
2022 október 01., 15:56
comments 43

"Drasztikusabb intézkedésekről" kéne döntenie a moszkvai hadvezetésnek a csecsen elnök szerint ahhoz, hogy felpörgessék az ukrajnai hadműveletet. Ramzan Kadirov szerint a határmenti orosz területeken hadiállapotot kellene hirdetni,

és a nyugati kritikákat figyelmen kívül hagyva, kis hatású, taktikai atombombát kellene bevetni Ukrajnában.

A Putyin feltétlen szövetségesének számító csecsen elnök nem először kritizálja nyilvánosan a hadvezetést, a harkivi visszavonulás után elismerte, hogy hibákat követtek el, és a stratégia megváltoztatását követelte. Kadirov szerint az orosz haderőt vezető főparancsnok alkalmatlansága miatt kellett feladni Liman városát. A Nyugati Katonai Körzet élére szeptemberben kinevezett Alekszandr Lapin több hibát is elkövetett, ami összességében a stratégiailag fontos város elvesztéséhez vezetett:

  • nem a legerősebb csapatokat szervezte Limanba,
  • a város védőinek pedig nem biztosította az utánpótlást.

Miután erről az ott harcoló nagybátyjától tudomást szerzett, Kadirov beszámolt erről az orosz haderő első emberének. De Geraszimov tábornok nem vette komolyan kritikákat. Az ezt követő héten Lapin áthelyeztette parancsnokságát 150 kilométerre a védendő várostól.

Lapin középszerű. És őt védik a vezérkarban. Ha én vagyok a parancsnoka, lefokoztatom, elveszem a kitüntetéseit, kezébe pedig gépkarabélyt adnék, hogy menjen harcolni a frontra,

írja Kadirov.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt