Nem árulja el a kormány, hogy mennyit spórolást jelent az egy héttel meghosszabbított téli szünet

oktatás
október 1., 12:29
comments 8

Az őszi szünet rovására egy héttel hosszabb téli szünet lesz az iskolákban, jelentette be csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint az intézkedésre az energiatakarékosság miatt szükségesv az oktatást felügyelő Belügyminisztériumtól, hogy számításaik szerint mekkora spórolást jelent a hosszabb szünet. Konkrét számok helyett a Pintér Sándor vezette tárca annyit közölt, hogy

a tankerületi intézményekben az eltérő adottságokra, különböző típusú feladatokra tekintettel egyedileg készül fűtési terv, illetve számítás az energiafelhasználásra vonatkozóan.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e tankerületenként egy ügyeletes iskola, ahol fogadják a gyerekeket a december 22-től január 8-ig tartó időszakban, viszont válaszoltak:

“a téli szünet alatt eddig sem volt feladata az intézményeknek ügyeletet biztosítani, ilyen kötelezettségük most sem keletkezett az iskoláknak”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt