Nem árulja el a kormány, hogy mennyit spórolást jelent az egy héttel meghosszabbított téli szünet

oktatás
2022 október 01., 12:29
comments 8

Az őszi szünet rovására egy héttel hosszabb téli szünet lesz az iskolákban, jelentette be csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint az intézkedésre az energiatakarékosság miatt szükségesv az oktatást felügyelő Belügyminisztériumtól, hogy számításaik szerint mekkora spórolást jelent a hosszabb szünet. Konkrét számok helyett a Pintér Sándor vezette tárca annyit közölt, hogy

a tankerületi intézményekben az eltérő adottságokra, különböző típusú feladatokra tekintettel egyedileg készül fűtési terv, illetve számítás az energiafelhasználásra vonatkozóan.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e tankerületenként egy ügyeletes iskola, ahol fogadják a gyerekeket a december 22-től január 8-ig tartó időszakban, viszont válaszoltak:

“a téli szünet alatt eddig sem volt feladata az intézményeknek ügyeletet biztosítani, ilyen kötelezettségük most sem keletkezett az iskoláknak”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.