Egy héttel hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban

oktatás
2022 szeptember 29., 10:13
comments 20

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszer a Kormányinfón bejelentette, hogy hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban: december 22-től január 8-ig tart majd. Szentkirályi Alexandra később ezt azzal kiegészítette, hogy mindez az őszi szünet rovására történik meg.

Iskolabejárat
photo_camera Iskolabejárat Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Eredetileg a téli szünet: december 22-től 2023. január 2-ig tartott volna, azaz január 3-án, kedden kellett volna először iskolába menni. Ezt tolták ki január 8-ig, tehát először január 9-én lesz iskola. Az őszi szünet október 29-től november 6-ig tartott volna, ez rövidült meg a háromnapos hétvégére. Gulyás azt is elmondta, hogy őszi szünet valójában eddig sem volt, mert az igazgatók maguk dönthetnek az őszi szünet további meghosszabbításáról, így egyelőre nem világos, pontosan mit is akar mondani a kormány az őszi szünetről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.