Egy héttel hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban

oktatás
2022 szeptember 29., 10:13
comments 20

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszer a Kormányinfón bejelentette, hogy hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban: december 22-től január 8-ig tart majd. Szentkirályi Alexandra később ezt azzal kiegészítette, hogy mindez az őszi szünet rovására történik meg.

photo_camera Iskolabejárat Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Eredetileg a téli szünet: december 22-től 2023. január 2-ig tartott volna, azaz január 3-án, kedden kellett volna először iskolába menni. Ezt tolták ki január 8-ig, tehát először január 9-én lesz iskola. Az őszi szünet október 29-től november 6-ig tartott volna, ez rövidült meg a háromnapos hétvégére. Gulyás azt is elmondta, hogy őszi szünet valójában eddig sem volt, mert az igazgatók maguk dönthetnek az őszi szünet további meghosszabbításáról, így egyelőre nem világos, pontosan mit is akar mondani a kormány az őszi szünetről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt