Több vidéki múzeumot is bezárnak télre a drága rezsi miatt

POLITIKA
2022 október 01., 12:46
comments 7

A magas rezsiárak miatt több vidéki tagintézményét is bezárja télre a Magyar Nemzeti Múzeum, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint állománygyűlésen jelentette be L. Simon László főigazgató, hogy

a november 1-jétől várhatóan 2023. február 28-ig tartó bezárás az összes vidéki intézményüket érinti, kivételt csak a Rákóczi Múzeum, a Mátyás Király Múzeum, az Esztergomi Vármúzeum, valamint a Nemzeti Régészeti Intézet és bázisai élveznek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Nemzeti Múzeum a tavalyi ár hatszorosát fizeti az áramért, háromszorosát a gázért. A 120 milliós rezsiszámla 620 millió forintra nőtt. L. Simon a dolgozókkal közölte még, hogy

a kormány rendelete szerint a Nemzeti Múzeumban sem lesz melegebb 18 Celsius-foknál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.