Több vidéki múzeumot is bezárnak télre a drága rezsi miatt

POLITIKA
2022 október 1., 12:46
comments 7

A magas rezsiárak miatt több vidéki tagintézményét is bezárja télre a Magyar Nemzeti Múzeum, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint állománygyűlésen jelentette be L. Simon László főigazgató, hogy

a november 1-jétől várhatóan 2023. február 28-ig tartó bezárás az összes vidéki intézményüket érinti, kivételt csak a Rákóczi Múzeum, a Mátyás Király Múzeum, az Esztergomi Vármúzeum, valamint a Nemzeti Régészeti Intézet és bázisai élveznek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Nemzeti Múzeum a tavalyi ár hatszorosát fizeti az áramért, háromszorosát a gázért. A 120 milliós rezsiszámla 620 millió forintra nőtt. L. Simon a dolgozókkal közölte még, hogy

a kormány rendelete szerint a Nemzeti Múzeumban sem lesz melegebb 18 Celsius-foknál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt