129 halott egy indonéz focimeccsen

külföld
2022 október 02., 05:25

Háromezer szurkoló rohant a pályára egy kelet-jávai focimeccsen, miután az Arema FC kikapott riválisától, a Persebaya Surabayától. A rendőrök könnygázt vetettek be, amitől pánik tört ki, és legalább 129-en meghaltak, írja a BBC. A kormány szerint négyezerrel több embert engedtek be a stadonba a megengedettnél.

Stadionkatasztrófa Malangban 2022 október 1-én
photo_camera Fotó: STR/AFP

A térségi rendőrkapitány azt mondta, anarchikusak voltak a viszonyok a pályán, a szurkolók a rendőrökre támadtak és autókat rongáltak meg. A menekülők közül sokan ugyanahhoz a kijárathoz rohantak, ahol feltorlódtak, elfogyott a levegő, és megfulladtak. Két rendőr is meghalt.

Joko Widodo indonéz elnök felfüggesztette a bajnoki meccseket, amíg kivizsgálják az ügyet.

photo_camera Fotó: STR/AFP

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerint semmiféle tömegoszlatásra alkalmas gázt nem szabadna használni a meccseken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.