A Mirrornál nem ismerték fel a botrányhalmozó brit pénzügyminisztert, összekeverték egy másik fekete férfivel

külföld
2022 október 02., 08:27
comments 1

Bocsánatot kért a Mirror című brit lap Kwasi Kwarteng pénzügyminisztertől, amiért egy másik fekete férfival, a Bank of America egyik vezetőjével illusztráltak egy róla szóló cikket. A tévedésre maga Kwarteng hívta fel a figyelmet a Twitteren azzal, hogy „ez nem én vagyok...”.

link Forrás

A Mirror szörnyű tévedésről ír közleményében, és fogadkozik, hogy a lapnál még jobban fognak küzdeni a rasszizmus ellen. A hibás fotó ráadásul pont egy olyan link alatt jelent meg, ami a Fekete Történelem Hónapja alkalmából írt anyagokhoz vezetett.

A kormányzó konzervatívok egyik politikusa, Ben Obese-Jecty meg is jegyezte, „milyen jó, hogy egy ilyen 'mind egyformák, ugye' típusú ostoba tévedéssel” kezdték az októbert. „Azt hinné az ember, hogy amennyi hír megjelent róla mostanában, az újságírók többsége tudja, hogy néz ki Kwasi Kwarteng”.

photo_camera Ő valóban Kwasi Kwarteng Fotó: JESSICA TAYLOR/AFP

Politikailag még jól is jöhet Kwartengnek, hogy hirtelen tőle kell bocsánatot kérni, mivel szeptemberi kinevezése óta leginkább kínos kérdéseket kapott a sajtótól. Az elmúlt 50 év legnagyobb adócsökkentési programjától a növekedés beindulását várják, de egyelőre csak a fontot sikerült bedönteni vele. A történelmi árfolyamkrízis kirobbanásakor Kwarteng így iszkolt el a BBC riportere elől:

link Forrás

Friss hírek szerint Kwarteng szeptember 23-án privát pezsgőzésen találkozott befektetési alapok vezetőivel, hogy értesítse őket a közelgő „mini költségvetésről”. A Sunday Times szerint a vendégek gratuláltak Kwartengnek, aki a szabadság ünnepének nevezte társadalom legfelső rétegeinek kedvezőz adócsökkentés bejelentését.

A pénzügyminiszter környezetében azt mondják, nonszensz, hogy Kwarteng bizalmas információkat osztott volna meg bárkivel, egyszerűen a gazdaságpolitikai tervekről volt szó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.