Kirúgták az oroszokat a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet vezetéséből

háború
2022 október 2., 6:38
comments 2

Oroszország nem vesz részt többé az ENSZ alá tartozó Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) irányításában. Erről a 36 tagországot számláló vezető testület, a Tanács döntött.

photo_camera Légiparádé Moszkvában a 2022-es második világháborús ünnepségen, a Győzelem Napján Fotó: YURI KADOBNOV/AFP

A szavazás előtt a kanadai kormány és az Európai Bizottság is jelezte, hogy nem támogatják Oroszország jelenlétét a szervezetben, miután az ukrajnai háborúval megsértette annak alapértékeit. Oroszország 36 állammal szemben lezárta a légterét, ráadásul a Nyugat szerint több száz küföldi gépet foglalt le illegálisan. (Szabad Európa)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt