110 embert bocsát el Miskolcon a városi fürdőcég

gazdaság
2022 október 03., 19:55

110 embert küldenek el a Miskolci Fürdők Kft-től a magas energiaárak és az infláció miatt – írta meg az RTL, ami szerint két fürdő jövő héten zár be, kettő pedig már most sincs nyitva karbantartási és felújítási munkák miatt.

Az önkormányzat közölte, hogy a tagvállalatoknál ajánlottak munkát az elbocsájtott dolgozóknak, a többieknek pedig segítenének új állást találni.

Fürdőző a Dagály Strandfürdő egyik nyári medencéjében 2014. május 1-én, a budapesti strandszezon nyitónapján.
photo_camera Fürdőző a Dagály Strandfürdő egyik nyári medencéjében 2014. május 1-én, a budapesti strandszezon nyitónapján. Illusztráció: Mohai Balázs/MTI

Az RTL szerint országszerte több fürdő és uszoda is gondokkal küzd a magas energiaárak miatt, Sárváron például 500 milliós többletköltséggel számolnak. Van, ahol kevesebb szolgáltatás marad meg, máshol árakat emeltek, de a Fürdőszövetség nem számít tömeges bezárásra vagy létszámleépítésre, de az üzemeltetéshez kormányzati segítséget várnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.