110 embert bocsát el Miskolcon a városi fürdőcég

gazdaság
2022 október 3., 19:55
comments 4

110 embert küldenek el a Miskolci Fürdők Kft-től a magas energiaárak és az infláció miatt – írta meg az RTL, ami szerint két fürdő jövő héten zár be, kettő pedig már most sincs nyitva karbantartási és felújítási munkák miatt.

Az önkormányzat közölte, hogy a tagvállalatoknál ajánlottak munkát az elbocsájtott dolgozóknak, a többieknek pedig segítenének új állást találni.

photo_camera Fürdőző a Dagály Strandfürdő egyik nyári medencéjében 2014. május 1-én, a budapesti strandszezon nyitónapján. Illusztráció: Mohai Balázs/MTI

Az RTL szerint országszerte több fürdő és uszoda is gondokkal küzd a magas energiaárak miatt, Sárváron például 500 milliós többletköltséggel számolnak. Van, ahol kevesebb szolgáltatás marad meg, máshol árakat emeltek, de a Fürdőszövetség nem számít tömeges bezárásra vagy létszámleépítésre, de az üzemeltetéshez kormányzati segítséget várnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt