Két balatoni üdülőn is továbbadna az állam

balaton
október 3., 15:34
comments 3

Két állami tulajdonú, Balaton-parti üdülő elektronikus aukcióját is meghirdette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő - írja az Építészfórum. Az egyik a volt Balatonedericsi Gyermek és Ifjúsági Tábor, a másik pedig a MÁV egykori szántódi üdülője.

A balatonedericsi üdülőben 2012-ig üzemelt a gyerektábor, azóta nem használják. Az üdülő Veszprém és Zala megye határában van, 300 méterre a tótól. A területén 15 épület van, amelyek felújításra szorulnak. Fénykorában a több mint egy hektár területű táborban faházakban, kőépületekben és sátrakban százan is elfértek. Az MNV 180 millió forintról indítja árverést október 7-én, innentől egy hétig lehet majd licitálni az üdülőre.

photo_camera Kép az edericsi üdülőről az MNV aukciós honlapján. Fotó: MNV

A másik üdülő Szántódon, a Juhász Gyula utca 9. alatt található. Ez egy jóval kisebb területő, 2200 négyzetméteres üdülő, cserébe csak pár tíz méterre van a parttól. Ez az üdülő a MÁV vagyonkezelésében volt, 2012 óta elvileg a MÁV Felépítménykarbantartó és Gépjavító kft.-je bérli. 2015 óta viszont az MNV a vagyonkezelő. Erre az ingatlanra 164 millió forintról indult a licit, ami október 8-ig tart.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt