Két balatoni üdülőn is továbbadna az állam

balaton
2022 október 03., 15:34
comments 3

Két állami tulajdonú, Balaton-parti üdülő elektronikus aukcióját is meghirdette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő - írja az Építészfórum. Az egyik a volt Balatonedericsi Gyermek és Ifjúsági Tábor, a másik pedig a MÁV egykori szántódi üdülője.

A balatonedericsi üdülőben 2012-ig üzemelt a gyerektábor, azóta nem használják. Az üdülő Veszprém és Zala megye határában van, 300 méterre a tótól. A területén 15 épület van, amelyek felújításra szorulnak. Fénykorában a több mint egy hektár területű táborban faházakban, kőépületekben és sátrakban százan is elfértek. Az MNV 180 millió forintról indítja árverést október 7-én, innentől egy hétig lehet majd licitálni az üdülőre.

photo_camera Kép az edericsi üdülőről az MNV aukciós honlapján. Fotó: MNV

A másik üdülő Szántódon, a Juhász Gyula utca 9. alatt található. Ez egy jóval kisebb területő, 2200 négyzetméteres üdülő, cserébe csak pár tíz méterre van a parttól. Ez az üdülő a MÁV vagyonkezelésében volt, 2012 óta elvileg a MÁV Felépítménykarbantartó és Gépjavító kft.-je bérli. 2015 óta viszont az MNV a vagyonkezelő. Erre az ingatlanra 164 millió forintról indult a licit, ami október 8-ig tart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.