Nem volt érvényes negatív tesztje, az ápolónő ki akarta küldeni a kórházból, erre megtámadta

bűnügy
2022 október 03., 08:06

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy 17 éves fiúval szemben, aki megütött egy ápolónőt, írja az ügyészség a közleményében.

2021 augusztusában a fiú egy rokonával együtt meglátogatta a neurológiai osztályon fekvő édesanyját. A hatályos szabályok szerint egy beteghez egy nap csak egy, védettségi igazolvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel rendelkező látogató érkezhetett, és mivel a fiúnak sem negatív tesztje, sem védettségi igazolványa nem volt, az osztályra nem léphetett volna be. A rokonát, aki megfelelt a feltételeknek, beengedték, ő pedig később – az ápolók tudta nélkül – beengedte a fiút az osztályra.

Az egyik szakápoló ezt meglátta, és megkérte a fiút, hogy távozzon. Erre ő az öklét fenyegetően a nő arcához emelte, majd bement édesanyjához. Az ápoló ezután visszament dolgozni, de amikor elhaladt a kórterem mellett, a fiú kirohant, és ököllel megütötte a nővért, aki védekezésképp egy tányért dobott felé. A fiú a tejbegrízzel borított ruházatát látva el is hagyta a kórház területét. Az ápoló a fülén és kezén könnyebben megsérült.

A fiatalkorú vádlottra az ügyészség felfüggesztett börtönt kért. Azt is indítványozta, hogy a fiú a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt álljon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.