Vádat emeltek Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő ellen, aki a gazdatüntetést is szervezte

bűnügy
október 3., 8:38
comments 2

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani – szerepel a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség közleményében. Szabó Bálint független szegedi képviselő korábban azt állította a rendőrségen, hogy elrabolták, írta a Telex.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől. Valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Állítása szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amit később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett. Az ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésével vádolja. A politikus engedély nélkül nem hagyhatja el Magyarország területét, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik. Az ügyészség ebben az ügyben szigorításért fellebbezett.

Szabó az augusztus 20-i gazdatüntetéssel került be a hírekbe, amin sem traktorok, sem felháborodott gazdatömegek nem jelentek meg. Az akció egyedül arra volt jó, hogy a kormány az érdektelenséget látva úgy tehessen, mintha teljes lenne az elégedettség az agráriumban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt