A röhejesre sikerült „gazdatüntetés” után a Mi Hazánk repülne rá az elégedetlenkedő állattartókra

Lezárt tartalom a Kör tagjainak mezőgazdaság
2022 augusztus 27., 5:21
comments 16

Augusztus 20-án sem traktorok, sem felháborodott gazdatömegek nem jelentek Szabó Bálint paródiaszerű budapesti „tüntetésén”, ami egyedül arra volt jó, hogy a kormány az érdektelenséget látva úgy tehessen, mintha teljes lenne az elégedettség az agráriumban. Így ahelyett, hogy rámutattak volna a valódi problémákra, a bekamuzott 1800 traktorral inkább csak még jobban elfedték őket.

Pedig azok a dél-alföldi kacsa- és libatartók, akikre Szabó Bálint rátelepedett, tényleg nagyon nehéz helyzetbe kerültek, sokan tartanak attól, hogy a mostani válságban mindenüket elveszíthetik. A madárinfluenza újabb megjelenései miatt sokszor hónapokig nincsenek bevételeik, miután a hatóságok leölték az állataikat, a kártérítések is késnek, közben az energia és a takarmány ára az egekbe szökött. Mindezt az aszály következményei várhatóan tovább súlyosbítják. Közben úgy érzik, ki vannak szolgáltatva az állatok telepítését és felvásárlását végző integrátor cégeknek, akik kisemmizik őket. Az érdekképviseleti szervezeteik pedig csak ezeket a tőkeerős vállalkozásokat képviselik az egyszerű állattartókkal szemben.

De amikor elkezték volna megszervezni magukat, egyből megtalálta őket az ország egyik leghírhedtebb politikai kavarógépe.

photo_camera Szabó Bálint Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt