700 ezren hagyták el Oroszországot a részleges mozgósítás bejelentése óta

külföld
2022 október 04., 14:35

Egy hét alatt 200 ezerről nagyjából 700 ezerre nőt azok száma, akik elhagyták Oroszországot, amióta Vlagyimir Putyin bejelentette a részleges mozgósítást. A behívó sokkolta az oroszokat.

photo_camera Oroszok érkeznek Grúziába Fotó: DAVIT KACHKACHISHVILI/Anadolu Agency via AFP

A Forbes Kremlhez közeli forrásaira hivatkozva hatszázezer és egymillió közé teszi a távozók számát. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy nem tudni, kik azok, akik turistaként hagyták el az országot, és később visszatérnének.

Kazahsztánba a bejelentés óta nagyjából 200 ezren érkeztek. Grúziába az első héten több mint 50 ezren csekkoltak be, de sokan távoztak Finnországba és Észtországba is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.