Csendes tiltakozással igyekeznek megakadályozni a Szent István Gimnázium diákjai három tanáruk kirúgását

POLITIKA
2022 október 04., 07:36
comments 13

Tanáraik védelmében demonstráltak a Szent István Gimnázium diákjai kedd* reggel. Mi több, a diáktiltakozások jelképévé vált kockás ingbe öltözött diákok csendesen, békésen igyekeztek megakadályozni a tankerület képviselőit abban, hogy írásbeli figyelmeztetést adjanak át három tanáruknak, akik részt vesznek a polgári engedetlenségi mozgalomban. Hétfőn este a diákok attól tartottak, hogy tanáraiknak kedden már a felmondó levelet kézbesíti a tankerület.

A diákok mellett pár szülő is tiltakozott a gimnázium épülete előtt.
photo_camera A diákok mellett pár szülő is tiltakozott a gimnázium épülete előtt. Fotó: Kaufmann Balázs

Három tanáruk aggodalmaik szerint a legjobb esetben is írásbeli figyelmeztetésben részesülhet a tiltakozás miatt, amely után akár fel is mondhatna nekik a tankerület, ha folytatnák a tiltakozást.

Tiltakozó diákok állják el a Szent István Gimnázium folyosóját, hogy megakadályozzák a tankerületet három tiltakozó tanár kirúgásában
photo_camera Tiltakozó diákok állják el a Szent István Gimnázium folyosóját, hogy megakadályozzák a tankerületet három tiltakozó tanár kirúgásában Forrás: egy diák

A hírre már hétfőn szervezkedésbe kezdtek a diákok, "Holnap vegyünk kockást, és találkozzunk 9:10-kor az aulában. Tudom, hogy óra van, de mondjátok még óra kezdetekor, hogy nem hagyhatjátok, hogy csak úgy kirúgjanak istvános tanárokat. El fogjuk állni az utat CSENDBEN, és kulturáltan. Isvánosokhoz méltóan" - írták a tiltakozás szervezői üzenetükben.

Tudósítónk jelentése szerint a tankerület munkatársai valóban megérkeztek kedden* az iskolába, hogy kézbesítsék a leveleket a tiltakozó tanároknak.

*Pontosítás: Cikkünkben megjelenéskor szerdát írtunk, pedig ma kedd van. Elnézést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.