Orbán Viktor egy csokor tulipánnal a kezében megsimogatott egy fekete macskát

ÁLLAT
2022 október 04., 14:08
comments 18

Orbán Viktor olyan fotót tett közzé a Facebookon, amin megsimogat egy fonott kerti hintafotelben ejtőző fekete macskát.

link Forrás

A képről kiderül, hogy a macska neve Lukrécia, illetve hogy a bejegyzés apropója annyi, hogy ma van az állatok világnapja. A feliratból nem derül ki, hogy a fekete főszereplő mögött kissé takarásban heverő fehér kollégának mi a neve.

A fotót furcsa feszültséggel tölti meg, hogy úgy néz ki, mintha a miniszterelnök a különleges nap alkalmából kis csokor tulipánnal lepné meg a néphit szerint balszerencsét hozó macskát. Én aztán istenítem a macskákat, színtől függetlenül, a napokban elkészülő háziállatos könyvemben például javaslatot teszek arra, hogy minden hatalmat adjunk az ő kezükbe, de még én sem szoktam virággal meglepni Milkyt.

A kép azért is meglepő, mert Orbán Viktor eddig kifejezetten középen álló volt macskaügyben. 2021. április 23-án például szó szerint ezt nyilatkozta a közmédiának.

„Mindegy, hogy a macska fehér vagy fekete, az érdekel, hogy fogja meg az egeret.”

Éppen ezért macskaügyi nyomozásba kezdtem Orbán Viktor környezetében. Az eredmény: Lukrécia nem Orbán Viktor macskája, hanem egy családtagjáé. A fehér színű barátnőjének meg természetesen Szerénke a neve.

Az őt jobban ismerők a miniszterelnököt továbbra is inkább kutyásként jellemzik. (Orbán titkos hatvanpusztai luxusbirtoka emlékezetes módon úgy lepleződött le, hogy 2016-ban előbb az derült ki, van egy félszemű kuvasza, Nárcisz, majd az, hogy a kutya Hatvanpusztán lakik, ahol sikerült is megtalálnunk őt.)

De ha inkább kutyás, miért macska van a képen? Egy Orbánra És A Macskára Is Rálátó Forrás szerint egyszerűen azért, mert az állatok világnapján minden évben más állatra próbálják felhívni a közvélemény figyelmét. És tényleg: 2021-ben vizslával jelentkezett,

link Forrás

Mindez rendben van, de miért vitt neki virágot? A Hatalom Felső Köreiből erre a kérdésemre egy olyan videó linkjét küldték el válaszul, amin Orbán anyák napján a kertjében vágott tulipánokkal lepi meg az édesanyját.

Ha tehát jól raktam össze az utolsó puzzle-darabot, Lukrécia a miniszterelnök anyjának a macskája lehet, akit Orbán az egyik hazalátogatása alkalmával médiasimogatott meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.