A szónoki emelvényen vágott bele a hajába az iraki-svéd EP-képviselő

külföld
2022 október 05., 15:53
comments 1

Az iráni Mahsa Amini halála miatti tiltakozás sajátos módját választotta Abir Al-Sahlani svéd európai parlamenti képviselő. Az iraki születésű, a svéd zöld liberális Centrum Párt színeiben mandátumot szerzett politikusnő a felszólalása közben elővett egy ollót, és vágni kezdte a haját.

Abir Al-Sahlani a strasbourgi EP-ülésen az iráni nők bátorságára akarta felhívni a figyelmet.

Iránban azután kezdődtek példátlan tüntetések, hogy az erkölcsrendészet őrizetbe vette a 22 éves Mahsa Aminit, aki nem sokkal később meghalt. A zavargások három hete tartanak. A tiltakozás egyik módja a haj levágása. Így tett egy sor francia színésznő is, köztük Juliette Binoche és Marion Cotillard.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt