A szónoki emelvényen vágott bele a hajába az iraki-svéd EP-képviselő

külföld
2022 október 05., 15:53
comments 1

Az iráni Mahsa Amini halála miatti tiltakozás sajátos módját választotta Abir Al-Sahlani svéd európai parlamenti képviselő. Az iraki születésű, a svéd zöld liberális Centrum Párt színeiben mandátumot szerzett politikusnő a felszólalása közben elővett egy ollót, és vágni kezdte a haját.

link Forrás

Abir Al-Sahlani a strasbourgi EP-ülésen az iráni nők bátorságára akarta felhívni a figyelmet.

Iránban azután kezdődtek példátlan tüntetések, hogy az erkölcsrendészet őrizetbe vette a 22 éves Mahsa Aminit, aki nem sokkal később meghalt. A zavargások három hete tartanak. A tiltakozás egyik módja a haj levágása. Így tett egy sor francia színésznő is, köztük Juliette Binoche és Marion Cotillard.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.