A szónoki emelvényen vágott bele a hajába az iraki-svéd EP-képviselő

külföld
2022 október 05., 17:53

Az iráni Mahsa Amini halála miatti tiltakozás sajátos módját választotta Abir Al-Sahlani svéd európai parlamenti képviselő. Az iraki születésű, a svéd zöld liberális Centrum Párt színeiben mandátumot szerzett politikusnő a felszólalása közben elővett egy ollót, és vágni kezdte a haját.

link Forrás

Abir Al-Sahlani a strasbourgi EP-ülésen az iráni nők bátorságára akarta felhívni a figyelmet.

Iránban azután kezdődtek példátlan tüntetések, hogy az erkölcsrendészet őrizetbe vette a 22 éves Mahsa Aminit, aki nem sokkal később meghalt. A zavargások három hete tartanak. A tiltakozás egyik módja a haj levágása. Így tett egy sor francia színésznő is, köztük Juliette Binoche és Marion Cotillard.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.