Biharkeresztesből Berettyóújfaluba kell majd átmennie a szakiskolásoknak a gázárak miatt

oktatás
2022 október 05., 07:55

L. Ritók Nóra számolt be róla, hogy alapítványa egyik ösztöndíjas diákjának szülőjétől értesült a változtatásról, miszerint a fűtési szezonban, azaz október 17-étől várhatóan 2023. április 15-éig a Biharkeresztesen működő Berettyóújfalui SZC Bocskai István Szakképző Iskola és Kollégium diákjai a Berettyóújfalui SZC Eötvös József Szakképző Iskolában fognak tanulni.

Az indok a földgáz-vásárlásról szóló kormányhatározat, azaz a spórolás az elszálló energiaárak idején. A tájékoztató levélből kiderül az is, hogy a szakképzési centrum különjáratot indít, hogy az egymástól 20 kilométernyire lévő települések között szállítsák a diákokat.

L. Ritók Nóra azt tette hozzá a poszthoz, hogy elég kétségbeesettek a szülők, mert mindezt egyeztetés, előkészítés nélkül jelentették be.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.