Kis híján újabb mélyponton a forint

gazdaság
2022 október 05., 12:47
comments 3

Hétfő után kis híján ismét történelmi mélypontot ért el a forint, de az utolsó pillanatban visszafordult. A délelőtti órák után 426-ról 423,5-ig erősödött a forint, írja a portfolio.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn jelentette be, hogy sikerült megállapodni a Gazprommal az orosz gázszállítások halasztott fizetéséről. Elemzésünkben azt írtuk, hogy a magyar kormány nemcsak spórolást vár a lépéstől, hanem a forint gyengülésének megállítását is. A forint ugyanis a gáz árának emelkedésével párhuzamosan gyengült idén. Az összefüggés ott van, hogy az MVM-nek egyre több eurót kellett vásárolnia, hogy kifizesse a gázszámlákat, és ahogy egyre nagyobb tételben adott el forintot, úgy lett egyre drágább az euró.

Egy másik cikkünkben azt szedtük össze, mitől vártunk az elmúlt hónapokban forinterősödést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.