Az abortuszellenes georgiai szenátorjelöltnek gyereke is van attól a nőtől, akinek fizette az abortuszát

külföld
2022 október 06., 04:28
comments 14

Az a nő, aki hétfőn azt mondta, hogy a georgiai szenátorjelölt, Herschel Walker fizette az abortuszát 2009-ben, most arról beszélt, hogy Walker egyik gyerekének ő az anyja, miközben Walker korábban még azt mondta, nem ismeri a nőt.

photo_camera Herschel Walker Fotó: MEGAN VARNER/Getty Images via AFP

Walker szerdán még perrel fenyegette a sztorit kirobbantó Daily Beastet és tagadta a cikk valóságtartalmát, és amikor a Fox News azt kérdezte tőle, ismeri-e a nőt, Walker azt válaszolta: „egyáltalán nem”.

Ezután szólalt meg újra a nő – aki a nevét továbbra sem vállalja –, és mondta el a Daily Beastnek, hogy Walkerrel van egy közös gyereke, emellett bemutatta egy abortuszklinikán kapott számla másolatát, egy Walkertől kapott 700 dolláros csekket illetve egy kártyát, amire Walker azt írta, „jobbulást”.

Walker továbbra is tagad, egy szerda este kiadott közleményben annyit reagált, hogy amiket írnak, az „nem igaz”.

Herschel Walkernek nagyon nem jön jól most ez a vád, mert kampányában nyíltan abortuszellenes politikát folytat, szerinte az abortuszt nemi erőszak vagy vérfertőzés esetén sem szabadna engedni. De nem ez az első ügye a kampány során, amivel meg kell küzdenie a korábbi NFL-játékosnak. Kiderült, hogy volt felesége 2005-ben távoltartási végzést kért, miután Walker egy fegyverrel megfenyegette, majd arról is több helyen írtak, hogy van még három gyereke három különböző nőtől. Ezt a kampány során először nem ismerte el, később pedig már azt mondta, „sohasem tagadta” a létezésüket. (NY Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.