III. Károly várhatóan jövő nyáron kapja meg a koronát

külföld
2022 október 06., 07:27
comments 12

III. Károly királyt várhatóan 2023. június 3-án koronázzák meg, a ceremóniát a Westminster-apátságban tartják majd.

A Bloomberg azt írja, hogy a dátum egyelőre nem hivatalos, de a terv az, hogy a koronázást a nyár elején, valamelyik szombaton tartják. A Buckingham-palota egyelőre nem nyilatkozott a témában.

photo_camera Fotó: ANDREW MILLIGAN/AFP

Ha a dátum marad, akkor Károlyt szinte napra pontosan hetven évvel anyja, II. Erzsébet után koronázzák majd meg, 74 évesen. Az eddigi brit uralkodók közül ő lesz a legidősebb, akit megkoronáznak. Ott lesz mellette felesége, Kamilla királyné is, a ceremónia pedig várhatóan jóval szerényebb lesz, mint amilyen anyjáé volt 1953. június 2-án.

A Bloomberg azt írja, hogy III. Károly azt a koronát kapja meg, amelyet eredetileg II. Károly számára készítettek 1661-ben, és amelyet a londoni Towerben őriznek. A korona 2,23 kiló és 30 centi magas, tömör aranyból készült, és több mint 400 drágakő van rajta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt