III. Károly várhatóan jövő nyáron kapja meg a koronát

külföld
2022 október 06., 07:27
comments 12

III. Károly királyt várhatóan 2023. június 3-án koronázzák meg, a ceremóniát a Westminster-apátságban tartják majd.

A Bloomberg azt írja, hogy a dátum egyelőre nem hivatalos, de a terv az, hogy a koronázást a nyár elején, valamelyik szombaton tartják. A Buckingham-palota egyelőre nem nyilatkozott a témában.

photo_camera Fotó: ANDREW MILLIGAN/AFP

Ha a dátum marad, akkor Károlyt szinte napra pontosan hetven évvel anyja, II. Erzsébet után koronázzák majd meg, 74 évesen. Az eddigi brit uralkodók közül ő lesz a legidősebb, akit megkoronáznak. Ott lesz mellette felesége, Kamilla királyné is, a ceremónia pedig várhatóan jóval szerényebb lesz, mint amilyen anyjáé volt 1953. június 2-án.

A Bloomberg azt írja, hogy III. Károly azt a koronát kapja meg, amelyet eredetileg II. Károly számára készítettek 1661-ben, és amelyet a londoni Towerben őriznek. A korona 2,23 kiló és 30 centi magas, tömör aranyból készült, és több mint 400 drágakő van rajta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.