Lövöldözés volt egy thaiföldi óvodában, legalább 31-en meghaltak

tragédia
október 6., 8:18
comments 1

Legalább 31 ember meghalt a Thaiföld északkeleti térségében fekvő Nong Bua Lamphu városának Na Klang kerületében, nem messze a laoszi határtól, miután egy volt rendőrtiszt tüzet nyitott egy óvodában - közölte a thaiföldi rendőrség csütörtökön.

A hatóság jelentése szerint gyerekek és felnőttek egyaránt vannak az áldozatok között. Egy helyi rendőrtiszt szerint 23 gyerek halt meg.

A miniszterelnök riasztotta az összes rendészeti szervet, hogy mielőbb tartóztassák le az elkövetőt, aki még szökésben van.

A híradások szerint a támadó lőfegyverrel és késsel ölte meg az embereket. A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

photo_camera A thaiföldi hatóságok hajtóvadászatot indítottak a Nong Bua Lamban történt mészárlás elkövetője után Fotó: HANDOUT/AFP

A rendőrség azt közölte, hogy az elkövetőt utoljára egy fehér, négyajtós Toyota terepjáróban látták, bangkoki rendszámmal. A thaiföldi jelentések alapján a tisztet nemrég bocsátották el az állományból.

A délkelet-ázsiai országban ritkák a tömeges lövöldözések. Legutóbb 2020-ban Nakhon Ratchasima városában egy katona ölt meg 21 embert, és több tucatot meg is sebesített.

Frissítés: 34-re nőtt az áldozatok száma helyi idő szerint estére. Az elkövető nem sokkal a lövöldözés után családjával is végzett és öngyilkosságot követett el. (BBC/ Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt