Lukasenka: Mától tilos az áremelés!

agybaj
2022 október 06., 13:47
comments 32

Felháborodott az infláción, úgyhogy egyszerűen betiltotta az áremelést Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke.

photo_camera Fotó: IRANIAN PRESIDENCY/Anadolu Agency via AFP

„Október 6-tól tilos bármilyen áremelés. Mától tilos! Nem holnaptól, hanem mától. Hogy nehogy megemeljék az árakat a nap folyamán. Isten mentse, ha valaki úgy dönt, hogy emeli az árakat vagy visszamenőlegesen változtat!"

Bizonyos emberek, vállalkozások azért mentesülhetnek a tiltás alól. A kivételekről „a monopóliumellenes szabályozás és kereskedelmi miniszter, a kormányzók és a minszki polgármester” dönthetnek, „engedélyük nélkül semmilyen árat nem lehet a mai szint fölé emelni”. Figyelmeztette az üzleteket, hogy ha esetleg be akarnának zárni, akkor „felelősségre fogják vonni őket”.

Lukasenka azért tartotta fontosnak, hogy betiltsa az áremelést, „mert az árak egy ponton túlzottan megugrottak”, majd tovább nőttek, mostanra pedig „az árak túlzottan magasak”, „átütötték a plafont”. „Az árakat sehol sem szabad emelni. Nincs erre szükség.” (belta)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.