Oroszország arany- és devizatartaléka 89,8 milliárd dollárral csökkent az év vége óta

külföld
2022 október 06., 14:00
comments 12

Oroszország arany- és devizatartaléka szeptember végéig 89,8 milliárd dollárral zuhant az év vége óta.

Aranytömbök az MNB által őrzött aranytartalékból Budapesten, a jegybank logisztikai központjában 2021. július 6-án
photo_camera Aranytömbök az MNB által őrzött aranytartalékból Budapesten, az MNB logisztika központjában 2021. július 6-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az orosz jegybank közölte, hogy szeptember 30-án 540,7 milliárd dollárt tett ki a tartalék a múlt év végi 630,5 milliárd dollár után. Az elmúlt 9 hónapban a legmagasabb tartalékszint a március 3-án lezárt héten volt, 643,2 milliárd dollárral.

A jegybank adatai szerint a szeptember 30-ig tartó egy hétben az orosz arany- és devizatartalék 9 milliárd dollárral esett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.