A testvérét is megölte a kanadai őslakosokat megkéselő férfi

külföld
2022 október 07., 09:24

A kanadai tömegkéselést kitervelésében részt vevő testvérét is megölte Myles Sanderson, aki 11 ember halálát okozta szeptember 4-én a James Smith Cree Nation nevű őslakos közösségben.

A kanadai késeléssorozat gyanúsítottja, Myles Sanderson szeptember 7-én, letartóztatását követően halt meg. Testvérét, Damien Sandersont pedig egy nappal a támadások után találták holtan, a hatóságok szerint halálát olyan sérülések okozták, amelyeket vélhetőleg nem magának okozott.

A rendőrségi sajtótájékoztatón elmondták, hogy a két testvér a támadás előtti napon drogot árult az őslakos közösségben, és három erőszakos összetűzésbe is belekeveredtek, de egyiket sem jelentették a hatóságoknak.

A rendőrség szerint mindkét testvér részt vett a gyilkosságok kitervelésében és előkészítésében, de tisztázatlan okokból kifolyólag Damient a testvére ölte meg. Az nem világos, hogy őt a támadássorozat előtt vagy után ölte meg, de az biztos, hogy Damien nem vett részt a gyilkosságokban.

Az sem világos, hogy Myles hogyan halt meg, miután letartóztatták. Két kanadai hírügynökség több forrásra hivatkozva azt közölte, hogy Myles Sanderson nem sokkal letartóztatása előtt tablettákat fogyasztott, és kábítószer-túladagolás következtében halt meg. A kanadai gyilkosságról itt írtunk részletesen. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.