Felkiáltójelet formáztak a fenyegető levelekből a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanárai

oktatás
2022 október 07., 17:16

Pénteken a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 37 tanára kapott fenyegető levelet a tankerülettől, mert részt vettek a szerdai polgári engedetlenségben.

A tanárok igen frappáns módon reagáltak erre, az iskola aulájába kirakták a mozgalom jelképét a fenyegető leveleikből. Ezzel fejezték ki elégedetlenségüket és hívják fel a figyelmet az összetartás fontosságára.

photo_camera Fotó: Olvasói fotó

Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerület vezetője – a más tankerületekben postázottal megegyező tartalmú és megfogalmazású – levelében a Rákóczi tantestületének több mint felét kirúgással fenyegette meg. A 24.hu információja szerint egy olyan matematikatanár is figyelmeztetést kapott, amiért nem vette fel a munkát az október 5-ei, szerdai engedetlenségi akció során – korlátozva ezzel a tanulók tankötelezettségének teljesítését –, akinek a polgári engedetlenség idején nem is volt órája.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.