Mikrocsipeket szállított Oroszországba egy holland férfi, letartóztatták

bűnügy
október 7., 13:31
comments 4

Őrizetbe vettek egy holland férfit, mert az európai uniós szankciók ellenére mikrocsipeket szállított Oroszországba, írta a Dutchnews.

A férfi az Oroszország ellen érvényben lévő kereskedelmi korlátozásokat megszegve, katonai célokra felhasználható mikrocsipekkel kereskedett orosz partnereivel a pénzügyi bűncselekményeket vizsgáló holland ügyészség (FIOD) közleménye szerint.

A nyomozók szerint a férfi az elektronikus árucikkeket orosz vállalatoknak és más szervezeteknek szállította. „Köztudott, hogy az orosz fegyveripar jelenleg komoly hiányt szenved az ilyenfajta mikrocsipekből” - írta a FIOD.

A férfi szándékosan úgy tett, mintha ezeknek az áruknak nem Oroszország, hanem egy másik ország lenne a rendeltetési helye. A FIOD leállította a szállításokat, lefoglalták továbbá a férfi magán- és üzleti bankszámláit, egyéb árukészleteit, pénzügyi adminisztrációs dokumentumaival együtt. A szankciók megszegését a gazdasági bűncselekményekről szóló törvény bünteti Hollandiában. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt