Piaci alapon 680 forint felett a benzin

gazdaság
2022 október 07., 07:37

Mivel a Brent típusú olaj ára is emelkedni kezdett, így pénteken sem ússzuk meg a hazai üzemanyagárak emelkedését - írja a Holtankoljak. A hét második felében a benzin beszerzési ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 16 forinttal kell többet fizetni. A piaci áron tankolók az alábbi átlagárakkal találkoznak a hazai kutakon:

  • 95-ös benzin: 681,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 776,9 Ft/liter

Ebben a cikkben írtuk meg, hogy már mintha benzinből, dízelből is kevesebb fogyna. Bár tavaly augusztushoz képest 18,4 százalékkal emelkedett az értékesítés, a 480-as ársapka november 15-től hatályos, így nem csoda, hogy éves alapon még jelentősnek tűnik a többletfogyasztás.

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A 18,4 százalékos plusz is korábban sokkal több volt, például májusban 37 százalék. Augusztustól már csak a magánszemélyek által üzemeltetett autók jogosultak 480 forintos hatósági áron tankolni, a cégesek nem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.