Traktort adott Putyin születésnapjára Lukasenka

agybaj
2022 október 07., 18:00
comments 8

Traktort és mellé egy vetőgépet adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából, írta pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.

Arra a kérdésre, milyen traktort ajándékozott Putyinnak, Lukasenka azt felelte, „fehérorosz traktort”, amilyet ő maga is használ a saját kertjében.

„Majd gabonát fogunk vetni, esetleg valami mást. Több dologra is fel lehet használni. Élelmiszert termesztünk. Így Duda (Andrzej Duda lengyel elnök), Morawiecki (Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő) és Európa nem fog éhezni, nem kell kenyeret lopni Ukrajnából” - mondta Lukasenka Szentpéterváron, ahol a Független Államok Közösségének (FÁK) egynapos informális ülésén vesz részt.

Putyin és Lukasenka májusban
photo_camera Putyin és Lukasenka májusban Fotó: RAMIL SITDIKOV/Sputnik via AFP

Helyszíni beszámolók szerint a szentpétervári ülésen Lukasenka a traktor - egy BELARUS 1523.3 - papírjait adta át Putyinnak.

link Forrás

A traktort gyártó Minszki Traktorgyár (MTZ) a Telegramon azt közölte, hogy a járművet éppen összeszerelik. Azt is írták, hogy a vezetőfülke ablakai sötétítettek, a fülkébe pedig klímaberendezést is beszereltek. Fehéroroszországban a traktorgyártás már a Szovjetunió idejében is az ország egyik legfontosabb iparága volt.

Négy éve Lukasenka - aki a Szovjetunió idején termelőszövetkezeti elnök volt - négy zsák saját termesztésű krumplit ajándékozott Putyinnak a karácsonyi ünnepekre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.