Túl sok menedékkérő érkezett, rendkívüli állapotot hirdetett New York polgármestere

külföld
2022 október 07., 17:20
comments 1

„Szakadék szélén állunk” - mondta Eric Adams New York polgármestere. A városban rendkívüli állapot lépett érvénybe, mivel április óta több mint 17 ezer menedékkérő érkezett New Yorkba, szeptember óta pedig naponta átlagosan 5-6 buszt kell fogadni. A hajléktalanszállók súlyos nyomásnak vannak kitéve. A város várhatóan 1 milliárd dollárt költ a beáramlás kezelésére, mondta a demokrata Adams.

„Bár együttérzésünk határtalan, erőforrásaink nem azok” - mondta a polgármester, aki szerint a szükségállapot megkönnyíti a városi ügynökségek számára, hogy gyorsabban tudjanak reagálni.

Greg Abbott, Texas republikánus kormányzója több mint 3000 bevándorlót buszoztatott New Yorkba, hogy felhívja a figyelmet az amerikai-mexikói határon történt rekordmennyiségű átkelésre.

A demokraták azzal vádolják Abbottot és Ron DeSantist, flordiai republikánus kormányzót, hogy a kiszolgáltatott menedékkérőket politikai célkora használják, míg a republikánusok Joe Biden elnököt hibáztatják, amiért nem sikerült kezelnie a határon fennálló problémát.

Muriel Bowser, Washington polgármestere szeptemberben szintén rendkívüli állapotot hirdetett, és új hivatalt létesített a menedékkérők kezelésére. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.