Az Instagram korlátozta Kanye West profilját egy zsidóellenes komment miatt

bulvár
2022 október 8., 17:34
comments 1

Az Instagram korlátozta Ye, született Kanye West hozzáférését a profiljához, miután a zenész zsidóellenes kommentárral ellátott posztot tett közzé. A kérdéses posztot az Instagram eltávolította, a Meta szóvivője pedig csak annyit közölt, hogy West megszegte a felhasználási szabályzatot.

photo_camera Kanye West Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Egy pénteki posztjában Ye egy Sean Combsszal (korábban: Puff Daddy, P. Diddy) váltott üzenetét osztotta meg, azzal a szöveggel, hogy „Jézus zsidó”. Az üzenetváltásban West azt sugallta, hogy Combst zsidók tartják ellenőrzésük alatt. A posztot azután tette közzé, hogy csütörtökön Tucker Carlson vendége volt, és a műsorban több különböző antiszemita összeesküvés-elméletet is megosztott. (NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt