Az Instagram korlátozta Kanye West profilját egy zsidóellenes komment miatt

bulvár
2022 október 08., 17:34

Az Instagram korlátozta Ye, született Kanye West hozzáférését a profiljához, miután a zenész zsidóellenes kommentárral ellátott posztot tett közzé. A kérdéses posztot az Instagram eltávolította, a Meta szóvivője pedig csak annyit közölt, hogy West megszegte a felhasználási szabályzatot.

Kanye West
photo_camera Kanye West Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Egy pénteki posztjában Ye egy Sean Combsszal (korábban: Puff Daddy, P. Diddy) váltott üzenetét osztotta meg, azzal a szöveggel, hogy „Jézus zsidó”. Az üzenetváltásban West azt sugallta, hogy Combst zsidók tartják ellenőrzésük alatt. A posztot azután tette közzé, hogy csütörtökön Tucker Carlson vendége volt, és a műsorban több különböző antiszemita összeesküvés-elméletet is megosztott. (NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.