Miért feketében gyászolunk?

DIVAT
2022 október 08., 18:22
comments 2

II. Erzsébet királynő temetési menetében tévénézők milliói láthatták a testre szabott Jaguar halottaskocsit, hallhattak két eredeti zeneművet, vehettek észre három koronaékszert a koporsó tetején, mosolyoghattak meg két corgit és tekinthettek meg legalább 1650 felvonuló katonát, 500 világvezetőt és más méltóságokat. De ami a legszembetűnőbb volt: a visszafogott királyi viselet. A katonai egyenruhásokon kívül a család tagjai letisztult, egyszerű, sötét ruhát viseltek.

photo_camera Fotó: HANNAH MCKAY/AFP

Persze Kate Middleton ruhája valójában Alexander McQueen luxustervező alkotása volt, és a férfiak visszafogott öltönyei is előkelőnek tűntek, de még azzal együtt is, hogy Kamilla királyné – Viktória királynőtől örökölt – nagy gyémánt brossa és az új walesi hercegné – II. Erzsébettől kapott – négyszálas gyöngy nyaklánca is látható volt, a királyi család tagjai akár el is tudtak volna vegyülni a gyászoló tömegben.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.