Zelenszkij szerint az oroszok is tudják, hogy az atomfegyverek bevetése után „nincs visszaút”

háború
2022 október 8., 6:29

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok elkezdték „felkészíteni társadalmukat” arra, hogy nukleáris fegyvereket vethetnek be, de szerinte Oroszország valójában nem áll készen erre. Zelenszkij erről a BBC-nek beszélt, az interjúban úgy fogalmazott, szerinte még „beszélni is veszélyes erről”.

Szerinte „Oroszország hatalmon lévő emberei szeretik az életet”, emiatt úgy gondolja, hogy „az atomfegyverek bevetésének kockázata nem olyan biztos, mint ahogy azt egyes szakértők mondják”. Zelenszkij szerint az oroszok is tudják, hogy a nukleáris fegyverek használata után „nincs visszaút”.

Az ukrán elnök szerint az orosz fenyegetések „az egész bolygóra nézve kockázatosak”, és Moszkva „már lépett is” a zaporizzsjai atomerőmű elfoglalásával.

Úgy fogalmazott, hogy Putyin szerinte nem az atomcsapástól, hanem „a népétől fél”, mert ők képesek „leváltani őt, elvenni a hatalmát, másnak adni azt”.

A kérdésre, hogy Putyin túlélhetne-e e esetleges ukrán győzelmet, Zelenszkij azt válaszolta: „Nem érdekel.” (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt