833 millió forintért árverezte el az állam Göncz Árpád egykori villáját

ingatlan
2022 október 09., 09:09
comments 3

Szombat este nagy licitálás zajlott azon az árverésen, amit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hirdetett meg Göncz Árpád köztársasági elnök egykori villájára. A II. kerületi Vérhalom téren álló ház a telekkel együtt több mint 1800 négyzetméter és ötmillió forint értékű ingóság is jár vele az új, egyelőre ismeretlen tulajdonosnak.

Az állam 496 milliós kikiálltási áron hirdette meg a kétszintes villát szeptember végén. A licitálás hamar 500 millió forint fölé jutott, de az igazi verseny az utolsó órákban, szombat este alakult ki. A licitlépcső 500 ezer forint volt és végül 833,8 millió forint lett a nyertes ajánlat.

Göncz Árpád háza a napokban így festett.
photo_camera Göncz Árpád háza a napokban így festett. Fotó: Urfi Péter / 444

A vonatkozó törvény szerint a leköszönő államfőknek a hivatali ideje végeztével legalább háromszobás lakás jár. Göncz Árpád és felesége ezért a Belügyminisztérium kezelésében lévő Vérhalom tér 7. szám alatti épületben kapott lakást 2000-ben. A rendszerváltás utáni első köztársasági elnök 2015. október 6-án, felesége, Göntér Mária Zsuzsanna 2020 júniusában halt meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.