Civileket bombáztak az oroszok Zaporizzsja városában

háború
2022 október 09., 07:35
comments 2

Legalább 12 rakétát lőttek ki vasárnapra virradóra az oroszok a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja városára. A támadással részben leromboltak egy kilencemeteles épületet, további öt épület pedig teljesen megsemmisült. A helyi hivatalos források szerint legalább 17-en meghaltak, legalább 40-en megsebesültek. Kórházi források szerint a halottak között gyerek is van. A zaporizzsjai területi katonai közigazgatás vezetője, Olekszandr Sztaruh 12 halottról számol be. Emellett 49 sérültet szállítottak kórházba, köztük hat gyermeket.

Vademberek és terroristák” - írta Volodimir Zelenszkij a támadás után. Az ukrán elnök szerint mindenkinek felelősséget kell vállalnia ezért, a parancs kiadójának és a teljesítőjénak is.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Anatolij Kurtev, a városi tanács egyik tagja azt közölte, hogy a rakéták Zaporizzsja lakónegyedére hullottak, több épület és út megrongálódott. Olekszandr Sztaruh szerint a rakétákat szándékosan lakónegyedekre lőtték ki, és ez azt bizonyítja, hogy „az ellenség nem hagy fel a civilek elleni terrorral”. A héten már korábban is rakétatámadás érte a város civilek lakta negyedét, akkor a hatóságok azt közölték, a támadásban legalább hárman meghaltak. A város mintegy 125 km-re van egy orosz kézben lévő atomerőműtől. (Guardian/Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.