Kövér László a józan ész fontosságát hangsúlyozta Erdélyben

képzavar
2022 október 09., 05:23
comments 17

Az európai jövőért folytatott küzdelemben a legélesebb fegyver a józan ész és a tiszta lelkiismeret, mondta az országgyűlés elnöke szombaton a székelyföldi Nagytusnádon, ahol a magyar állam támogatásával 182 millió forintos támogatásával felépített Szent Rita napközi foglalkoztatót avatta fel.

photo_camera Fotó: Kátai Edit/MTI/MTVA

Kövér arról beszélt az óvodában, hogy a magyarok és a székelyek, a józan ész és a tiszta lelkiismeret jegyében nemcsak magukért küzdenek, „hanem azért, hogy Európa a jövőben is az európai embereké maradjon; azért, hogy Európa ura maradjon saját érdekeinek, saját anyagi és szellemi erőforrásainak; azért, hogy a kereszténység megtartó lelki és kulturális erő maradjon minden európai nemzet számára; azért, hogy az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló oltalmazó család a társadalom építőköve maradjon”.

Szerinte a józan ész és a tiszta lelkiismeret jegyében vívott küzdelem célja az is, hogy minden európai embert megillessen elődei anyanyelve, kultúrája és szülőföldje otthonossága szabad megöröklésének a joga, valamint az, hogy ezt szabadon továbbadhassa utódainak. Csak így maradhatnak talpon az európai nemzetek és államaik, és csak ezáltal lehet igazi európai béke. Minden felavatott óvoda, napköziotthon, iskola, amely teljesíti Istentől rendelt feladatát, az élet kultúráját erősíti, és ezzel a megmaradás ügyét szolgálja.

Az ünnepségen Csont Ede plébános felidézte: az egyház egy régi csűr helyére építette fel a magyar állam 182 millió forintos támogatásával a napközi foglalkoztatót, amit úgy terveztek meg, hogy megőrizze a csűr alakját. Szerinte azzal, hogy a tusnádiak ragaszkodnak nyelvükhöz, kultúrájukhoz, hitükhöz, szülőföldjükhöz, nem válnak sem Románia, sem a magyar nemzet másodrendű polgáraivá. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.