Rendőrök lőtték le az emberevő tigrist Indiában

ÁLLAT
2022 október 09., 14:19
comments 1

Több mint kétszáz embert megmozgató hajtóvadászat után az indiai rendőrök lelőték azt a tigrist, amely a gyanújuk szerint legalább kilenc ember halálát okozta. A hajszában három elefántos rendőrjárőr, mintegy kétszáz vadőr és sok falusi is részt vett, az utóbbiak bádogtartályokkal csaptak zajt, hogy felriasszák az állatot.

A hajsza végül hat órán át tartott a Csamparan megye emberevőjeként emlegetett tigris után, amely szombaton egy nőt és nyolcéves fiát is megölt.

A Bihar állambeli Valmiki tigrisrezervátum környékén lakók azóta nem hagytál el éjjel a házaikat, hogy májusban meghalt a tigris első áldozata.

Indiában él a világ tigrisnépességének háromnegyede. A tigris-ember együttélés korántsem zavartalan. Természetes lakóhelyük visszaszorulásával a tigrisek egyre gyakrabban vetődnek lakott területekre, 2014-19 között több mint kétszáz ember halálát okozták. (Via MTI. Címlapképünk illusztráció)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.