Rendőrök lőtték le az emberevő tigrist Indiában

ÁLLAT
2022 október 9., 14:19
comments 1

Több mint kétszáz embert megmozgató hajtóvadászat után az indiai rendőrök lelőték azt a tigrist, amely a gyanújuk szerint legalább kilenc ember halálát okozta. A hajszában három elefántos rendőrjárőr, mintegy kétszáz vadőr és sok falusi is részt vett, az utóbbiak bádogtartályokkal csaptak zajt, hogy felriasszák az állatot.

A hajsza végül hat órán át tartott a Csamparan megye emberevőjeként emlegetett tigris után, amely szombaton egy nőt és nyolcéves fiát is megölt.

A Bihar állambeli Valmiki tigrisrezervátum környékén lakók azóta nem hagytál el éjjel a házaikat, hogy májusban meghalt a tigris első áldozata.

Indiában él a világ tigrisnépességének háromnegyede. A tigris-ember együttélés korántsem zavartalan. Természetes lakóhelyük visszaszorulásával a tigrisek egyre gyakrabban vetődnek lakott területekre, 2014-19 között több mint kétszáz ember halálát okozták. (Via MTI. Címlapképünk illusztráció)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt