A CNN két újságírója bocsánatot kért a thaiföldi óvodai videójuk miatt

külföld
2022 október 10., 08:35
comments 6

Harminchét emberrel, köztük 23 gyermekkel végzett egy thaiföldi ámokfutó a múlt héten. Az esetről a CNN is tudósított, és most két munkatársuk, Anna Coren riporter és Daniel Hodge operatőr bocsánatkérésre kényszerült.

link Forrás

Coren és Hodge a mészárlás után bement az óvodába, ahol az eset történt, és a véres padlóról készítettek felvételeket. A stábnak nem volt hivatalos engedélye a forgatásra, de a közegészségügyi tisztviselők beengedték őket az épületbe.

A csak turistavízummal rendelkező, az országot most elhagyni kényszerülő Coren és Hodge egy vélhetően rendőrőrsön készült videóban az országtól és az áldozatok családtagjaitól kérnek bocsánatot, sajnálják az általuk okozott szenvedést és fájdalmat. Az újságírókat nagyjából hatvanezer forintnyi thai bátra büntették.

Az újságírók bocsánatkérését a thaiföldi televíziók a hírműsoraikban folyamatosan közlik.

Az ország még mindig nem tért magához a sokktól. Egy 34 éves volt rendőr követte el a mészárlást, majd hazament, és a családjával, végül magával is végzett. 2020-ban Nakhon Ratchasima városában egy hivatásos tiszt ölt meg 21 embert, miközben több tucat embert meg is sebesített. (BBC, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.