Élőlánccal tiltakoznának Miskolcon péntek délután

oktatás
2022 október 10., 08:16

Október 14-re élőláncot szervez a B.-A.-Z. Megyei Akciószövetség és a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége két miskolci gimnázium közé. „Szerveződjünk élőláncba az idei tanárlázadás két miskolci forró pontja, a Földes és a Herman Gimnázium között” – írják Facebookon az esemény oldalán. Az élőláncot egyszerre két irányból, a két gimnázium felől indítják majd péntek délután négy és öt között. A terv szerint utána „beszédek” és „közös ének” is lesz, majd „döntés a következő akcióról”.

Október 5-én reggel Budapesten is élőlánccal tüntettek a diákok és a szülők a tanárok mellett. Az eredetileg a Keleti pályaudvartól az Erzsébet híd pesti hídfőjéig tervezett élőlánchoz végül annyian csatlakoztak, hogy az élőlánc átért Budára is, és egészen a Széll Kálmán térig álltak az emberek.

Október 14-re, arra a napra, amikor Miskolcon élőláncot szerveznek, sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete, október 23-án pedig a PDSZ és az ADOM Diákmozgalom szervezésében tartanak szolidaritási tüntetést délután négytől a budapesti Széchenyi István téren a Magyar Tudományos Akadémia előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.