Hégető Honorka-díjat nyert a 444 videója

Média
2022 október 10., 12:53
comments 1

Volt kollégánk, Halász Júlia Hégető Honorka-díjat nyert „Egy év hálapénz nélkül: sosem volt még ennyire bizonytalan a szülő nők helyzete Magyarországon” című videójával:

link Forrás

A Hégető Honorka-díjat 2003 óta olyan riportok készítőinek ítélik oda, akik magas színvonalon készítenek társadalmi érzékenységű riportokat. A díjat az RTL Klub a 29 éves korában autóbalesetben elhunyt tévés szerkesztő, Hégető Honorka emlékére alapította.

Díjazták idén Huszti Istvánt, a Telex fotósát is az Ukrajnában készített háborús képeiért.

Hégető Honorka-díjat kapott:

  • Bíró Danijar (Partizán) az orosz-ukrán háborút személyes történeteken keresztül feldolgozó portré-sorozatért,
  • Molnár Fruzsina és Moskovics Judit (RTL – Házon kívül) az Alkoholista szülők gyerekei című pályaműért,
  • Tóth Olivér (Deutsche Welle) „A cigány ugyanúgy fázik, mint a magyar” című riportért,
  • Csányi Nikolett (HVG) „Az egész agrártárca levonult Mélykútra, hogy hűtsék a tüntetők indulatait”
  • és Garay Annamária (RTL Fókusz) is a „Négy ember szívszorító története, akik saját bőrükön tapasztalták meg Afganisztánt’ című pályaművéért, ő kapta a Yettel különdíját is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.