Lemondott orosz állampolgárságáról a milliárdos Jurij Milner

külföld
2022 október 11., 05:21
comments 6

2014-ben hagyta el családjával Oroszországot Jurij Milner, mostanra pedig az állampolgárságáról való lemondásának folyamata is lezárult - jelentette be kedden az immár csak izraeli milliárdos, vélhetően összefüggésben az Ukrajna elleni orosz támadás legújabb fejleményeivel.

Milner a DST Global internetes befektetőcég alapítója, aki elsősorban az Alibaba és a JD.com kínai online kereskedelmi platformokkal kapcsolatos befektetéseiből gazdagodott meg.

link Forrás

Tweetjében arról ír, hogy családjával a Krím elcsatolásakor hagyták el végleg Oroszországot, és ez a folyamat ért most hivatalosan is véget. Milner 2014 óta nem járt Oroszországban, sosem találkozott Vlagyimir Putyinnal, vagyona 97 százalékát Oroszországon kívül szerezte, és nem is maradt az országban semmije.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.