Szülők és diákok kezdték összeírni, hogy hol, mióta rohad, ázik és penészedik az iskolájuk

oktatás
2022 október 11., 13:46
comments 4

Sok helyen hónapok, sőt évek óta rohadnak az iskolai épületek, rendszeresen beáznak, feketepenész lepi el a falakat vagy épp a szennyvíz önti el a tanárit. Nem úgy tűnik, mintha a tankerületek túl sokat foglalkoznának az iskolák karbantartásával. A hvg.hu egy olyan Facebook-csoportról ír, amelyikben elkezdték gyűjteni szülők és diákok, hogy milyen állapotok uralkodnak az iskoláikban.

Korábban a XVIII. kerületi Karinthy Gimnáziumról mi is írtunk: múlt heti demonstrációjukon a tanárok vödröket is raktak ki, ugyanis az épület több helyen rendszeresen beázik, és Kocsis Máté aranyhalainak ajánlották fel az összegyűlt vizet.

photo_camera Karinthy gimnázium, vödrökkel felszerelkezve Fotó: Barischin Balázs és Borbély Dénes

Egy pesti művészeti iskolában egy tábla arra figyelmeztet: „A 3. emeleti folyosón ne álljunk a plafonon lévő beázások alá! A tócsákra vigyázzunk! A folyosón a lehető legkevesebb ideig tartózkodjunk!” Itt rendszeresen és régóta omlik már nemcsak a vakolat, hanem a fal is, sok helyütt már a vezetékek is kilátszanak. A penészfoltok látványa is megszokott.

Egy II. kerületi gimnáziumban a tanárit szokta időről időre elönteni több centi magasan a szennyvíz. Van olyan XI. kerületi iskola is, ahol rendszeresen átázik a plafon esőzéskor, de hiába jelentik a tankerületnek, nem történik semmi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt