Szülők és diákok kezdték összeírni, hogy hol, mióta rohad, ázik és penészedik az iskolájuk

oktatás
2022 október 11., 13:46
comments 4

Sok helyen hónapok, sőt évek óta rohadnak az iskolai épületek, rendszeresen beáznak, feketepenész lepi el a falakat vagy épp a szennyvíz önti el a tanárit. Nem úgy tűnik, mintha a tankerületek túl sokat foglalkoznának az iskolák karbantartásával. A hvg.hu egy olyan Facebook-csoportról ír, amelyikben elkezdték gyűjteni szülők és diákok, hogy milyen állapotok uralkodnak az iskoláikban.

Korábban a XVIII. kerületi Karinthy Gimnáziumról mi is írtunk: múlt heti demonstrációjukon a tanárok vödröket is raktak ki, ugyanis az épület több helyen rendszeresen beázik, és Kocsis Máté aranyhalainak ajánlották fel az összegyűlt vizet.

Karinthy gimnázium, vödrökkel felszerelkezve
photo_camera Karinthy gimnázium, vödrökkel felszerelkezve Fotó: Barischin Balázs és Borbély Dénes

Egy pesti művészeti iskolában egy tábla arra figyelmeztet: „A 3. emeleti folyosón ne álljunk a plafonon lévő beázások alá! A tócsákra vigyázzunk! A folyosón a lehető legkevesebb ideig tartózkodjunk!” Itt rendszeresen és régóta omlik már nemcsak a vakolat, hanem a fal is, sok helyütt már a vezetékek is kilátszanak. A penészfoltok látványa is megszokott.

Egy II. kerületi gimnáziumban a tanárit szokta időről időre elönteni több centi magasan a szennyvíz. Van olyan XI. kerületi iskola is, ahol rendszeresen átázik a plafon esőzéskor, de hiába jelentik a tankerületnek, nem történik semmi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.