Annyi gyalázkodó üzenet érkezett a kirúgások óta a Klebelsberg Központhoz, hogy inkább elrejtették a tankerületi központok telefonszámát

oktatás
2022 október 12., 19:10

Sajnálatos módon az ellenzéki sajtóorgánumok, ellenzéki politikai szereplők hecckampányai, hazugságai miatt a gyalázkodó, fenyegető telefonok százait kapják a fővárosi tankerületi központok, emiatt vettük le ideiglenes jelleggel a telefonszámokat, annak érdekében, hogy a kollégáink a feladataikat el tudják látni

- írta a Klebelsberg Központot a hvg.hu-nak küldött válaszában. A lap azután fordult kérdéssel a központi hivatalhoz, hogy észrevették: eltűnt a budapesti tankerületi központok honlapjáról a telefonszám. Fenntartóként a Klebelsberg Központ felelős az elmúlt hetek kirúgásaiért. Amikor kölcseys tanárok eltávolításáról kérdeztük, azt válaszolta: „a munkáltató élt a rendkívüli felmentés jogával”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.