Az IRA indulóját énekelték az ír női fociválogatott tagjai, miután legyőzték a skótokat

foci
2022 október 12., 12:37

A közösségi médiában jelent meg az a videó, amelyen az ír női futballválogatott tagjai a meccs után, az öltözőben az IRA ír terrorszervezet indulóját éneklik. Az Ír Labdarúgó Szövetség azóta bocsánatot kért.

Az írek kedd este 1-0-ra győzték le a skót csapatot, ezzel kijutottak a jövő évi női focivébére, amit Új-Zélandon rendeznek. A női válogatott és az Ír Labdarúgó Szövetség vezetője, Vera Pauw azt nyilatkozta: „Szívünk mélyéről kérünk elnézést mindenkitől, akit megsértettünk a meccs utáni ünneplésünkkel, miután kijutottunk a világbajnokságra. Megvizsgáltuk a történteket, és emlékeztettük a játékosokat a felelősségükre. Sajnáljuk, erre nincs mentség.”

Az IRA, az Ír Köztársasági Hadsereg egy keresztény-nacionalista-függetlenségpárti katonai szervezet, amely 2005-ig fegyveres akciókat hajtott végre az Egyesült Királyságban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.