Marosi Beatrix még attól a Jámbor Andrástól is plagizálhatott, aki most vizsgálatot kezdeményezett a tankerületi vezető diplomamunkája miatt

oktatás
2022 október 12., 06:10
comments 37

„Marosi még a szakdolgozatot lezáró elmélkedést is megspórolta és inkább Jámbor András cikkéből copy-pastelt ki pár mondatot. Igaz, a cikket felsorolta a források között, de azt nem jelezte, hogy szó szerint vesz át belőle mondatokat. Pedig tudta, hogy mi az az idézés és hogyan kell azt csinálni, mert egy bekezdéssel később már egy másik klasszikust, Dosztojevszkijt idézte szó szerint, immár helyesen, idézőjellel, forrásmegjelöléssel” – írja Hadházy Ákos a Facebookon.

link Forrás

A független képviselő írta meg kedden, hogy „az öt tanárt kirúgó Marosi Beatrix tankerületi vezető diplomamunkájának jelentős része rossz plágium, a copy-paste módszerrel szabálytalanul bemásolt szövegrészekből áll”. Egy másik országgyűlési képviselő, Jámbor András még aznap vizsgálatot kért Pintér Sándortól az ügyben, ugyanis most a belügyminiszter felel az oktatásügyekért is.

Mára pedig kiderült, hogy Jámbor tíz évvel ezelőtti, az általa alapított Kettős Mérce nevű blogra megírt, a halálbüntetésről szóló írásából is szerepelnek Marosi dolgozatában szó szerint átemelt részletek.

Hadházy beszámolója szerint „egy tudós honfitársunk” hívta fel minderre a figyelmét, aki szerint a dolgozat 2., 3. és 4. fejezete száz százalékban plagizált. Marosi dolgozatát itt lehet elérni. A Kodolányi Egyetem is vizsgálatot indított az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.