Nyolc embert vett őrizetbe az FSZB a kercsi híd felrobbantása miatt

háború
2022 október 12., 09:07
comments 12

Öt orosz állampolgárt és ukrán, valamint örmény állampolgárokat vett őrizetbe az FSZB a Krímre vezető kercsi híd felrobbantásával összefüggésben – állítja maga az orosz titkosszolgálat. Azt mondják, tudják, hogy a robbantást az ukrán katonai hírszerzés és annak igazgatója, Kijril Budanov szervezte, sőt, olyan részletekről is beszámoltak, hogy a robbanószerkezetet Ukrajnából Bulgárián, Grúzián és Örményországon keresztül szállították Oroszországba. Mindezt természetesen nem tudta megerősíttetni más forrásokból a Reuters, hisz lehetetlen.

A kercsi híd 2022. október 8-án, a robbanás után.
photo_camera A kercsi híd 2022. október 8-án, a robbanás után. Fotó: VERA KATKOVA/Anadolu Agency via AFP

A hídon szombaton robbant fel egy kamion. Ukrajna hivatalosan nem erősítette meg a hídrobbantásban való részvételét, de egyes ukrán tisztviselők ünnepelték a károkat. A robbanás a közúti híd egy részét megsemmisítette, és ideiglenesen leállította rajta a forgalmat. Megsemmisített továbbá egy üzemanyagtartályokat szállító vonatszerelvényt is, amely a szomszédos Dél-Oroszországból tartott az elcsatolt félsziget felé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.