Székesfehérvár fideszes polgármestere másfél hónapra kikapcsolná a stadion fűtését

foci
2022 október 12., 04:58
comments 19

Elkészült Székesfehérvár „energiaválságot kezelő intézkedési terve” és erről Cser-Palkovics András polgármester egy Facebookon közzétett videóban számolt be. Ebben felsorolja mindazokat az intézkedéseket, amelyeket meg kell hozni a téli időszakban. Ezek számos önkormányzati intézmény nyitvatartását érintik, így hosszabb-rövidebb időre bezárhat a színház, a könyvtár, a múzeum és a művelődési házak.

A Csitáry G. Emil Uszodát 2022. október 31-től 2023. április 30-ig, míg a Köfém Tanuszodát 2023. szeptember 30-ig tartanák zárva. A döntések meghozatalakor nem lehet tabu – vezette fel a polgármester a futballéletet érintő döntéseket.

„A helyzet megoldásához minden területnek hozzá kell járulnia, a saját áldozatait meg kell hoznia. Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. A döntéseink tehát a stadiont, és ha kell, akkor a sportcsarnokokat is érinteni fogják” – mondta Cser-Palkovics András

link Forrás

A Mol Fehérvár FC a téli szünet előtti utolsó mérkőzését november 13-án, hazai pályán, a Kisvárda ellen játssza. Ezt a meccset még megvívhatják Székesfehérváron, ám abból, amit a polgármester mondott, arra lehet következtetni, hogy ezután egészen január végéig nem lesznek mérkőzések a pályán. A bajnokságban a Fehérvárnak amúgy sem lenne hazai meccse ebben az időszakban.

Cser-Palkovics már korábban sem tekintett szent tehénként a futballra, és összetűzést is vállalt Garancsi Istvánnal, Orbán barátjával, aki a Fehérvár FC tulajdonosa is.

(Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.