Több kormányablakot is zárva tart a kormány, hogy spóroljon a rezsivel

POLITIKA
2022 október 12., 13:17
comments 2

November 2. és március 17. között egyes kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás – közölte a Miniszterelnökség. A lépést a kormány által előírt 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentéssel indokolták. Hogy pontosan melyik kormányablakokat érinti a megszorítás, azt egyelőre nem kötötték az állampolgárok orrára.

Az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít. Továbbra is minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart. Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el feladataikat. Az ügyintézési lehetőségekről a kormanyablak.hu oldalon tájékozódhatnak” – írta a minisztérium.

Korábban 35 budapesti posta bezárását jelentették be hasonló okok miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.