Túlterjeszkedik a diplomáciai tevékenységen az orosz nagykövetség a szlovák védelmi miniszter szerint

külföld
2022 október 12., 16:20
comments 3

Az orosz nagykövetség és Igor Bratcsikov nagykövet tevékenysége messze túlmegy azon, ami diplomáciai tevékenységként elfogadható – mondta Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter a szerdai kormányülés után. Az ezzel kapcsolatos esetleges lépéseket Rastislav Káčer külügyminiszterre bízza. Nad' az elfogadhatatlan tevékenységek között az orosz nagykövetség dolgozóinak az önkormányzatok vagy más szervezetek képviselőivel történt késő esti találkozóit, a közösségi médiában terjesztett hazugságokat és szélsőséges szervezetek támogatását említette.

Jaroslav Nad
photo_camera Jaroslav Nad' Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Az Oroszország által a múlt héten állami és magánszervezeteket ellen elkövetett kibertámadásokrról azt mondta, hogy a védelmi minisztérium elleni támadást sikerült megakadályozni, és dicsérte a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ), valamint a védelmi tárca kibervédelmi központjának munkáját is. (Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.