A válságra hivatkozva szabadulnak meg kutyáiktól

belföld
2022 október 13., 06:28
comments 2

A válság elérte a kutyatartást is. A Népszava arról ír, hogy a rosszabbodó életkörülményekre hivatkozva egyre több kutyát visznek menhelyre, a telítettség 400 százalékos. Egy hódmezővásárhelyi állatvédő tapasztalata szerint az utcákon is egyre több a sorsára hagyott kutya.

Az állateledelek ára is nagyon megemelkedett, a tavaly decemberihez képest 130-135 százalékkal kell értük többet fizetni.

A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint a gazdasági válság nélkül sem volt jó a helyzet, az állatokat sokszor tárgynak nézik, amit ki lehet dobni, ha megunja az ember.

Az örökbefogadási kedv is lecsökkent, állatvédők ezt szintén a válság számlájára írják. Sokan akkor állnak el az örökbefogadáskor, amikor a chip és a kötelező oltás tízezer forint körüli árát kellene kifizetni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.