Életfogytiglant kért az esküdtszék a parklandi iskolai mészárlás elkövetőjére

bűnügy
2022 október 13., 17:07
comments 2

A floridai bíróságon az esküdtszék életfogytiglanig tartó börtönbüntetést kért Nikolas Cruzra, aki 2018. február 14-án 14 diákot és három alkalmazottat lőtt le a parklandi Marjory Stoneman Douglas iskolában. Az akkor 20 éves férfi egy félautomata fegyverrel lövöldözött hat osztályteremben, a halálos áldozatok mellett 17 további embert megsebesített.

photo_camera Nikolas Cruz (középen) 17 emberrel végzett az iskolában. Fotó: AMY BETH BENNETT/AFP

Cruz tavaly bűnösnek vallotta magát 17 rendbeli emberölés bűntettében, az esküdtszéknek most azt kellett eldöntenie, hogy halálbüntetést vagy életfogytiglant kapjon. A döntést hét és fél órás mérlegelés után hozták meg. A tárgyalás 60 napig tartott, Cruz védői azzal érveltek, hogy mentális betegség és magzati alkohol szindróma miatt bekövetkezett agykárosodás hatására követte el a mészárlást. Az államügyészek szerint azonban a férfi aprólékosan kitervelte az akcióját. „Céltudatos, kiszámított, szándékos és szisztematikus mészárlás volt” - mondta Mike Satz államügyész az esküdteknek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt